1930’s house receives a slice of modern living

  • Project: Shirley House, Derbyshire
  • Client: Private
  • Contractor: Gary Jones Construction
  • Scale: Conversion of Pool House

Lathams was approached to seek a way of providing modern living within a very formal and well appointed house and without losing any of the present formal spaces. In 1990, Lathams had constructed the pool in a style to sympathise with the main house.

The pool was rarely, therefore it seemed sensible to exploit the space and its views, bringing the old kitchen forward to become a major family living space and liberating it from the north side of the house where it would have originally been the domain of the domestics, in turn converting it to a gymnasium. The new room provides informal dining, sitting and desk space. 

View project sheet for more details

 
Shirley House, Derbyshire Shirley House, Derbyshire Shirley House, Derbyshire
left right